Donderdagavond was Waylon te gast bij De Wereld Draait Door om over het laatste deel van de mini-collegereeks over de Texas Outlaw-beweging in de countrymuziek te praten. De zanger liet een emotionele kant van zichzelf zien door een brief voor te lezen aan zijn grote held Waylon Jennings. 

Waylon Jennings is niet alleen de man aan wie Waylon zijn naam te danken heeft, maar ook zijn grote held. 'Het maakt af en toe net iets duidelijker, omdat als je een vraag krijgt het soms moeilijk is om de juiste woorden te vinden', begint Waylon. 'En misschien wordt het weleens tijd om duidelijk te maken waar die extreme liefde en obsessie van dit jochie vandaag kwam.'

Article continues after the ad

Held

Waylon vertelt in de emotionele brief dat hij van jongs af aan al geïntrigeerd werd door Amerikaanse countryzanger. 'Jouw stem klonk thuis meer dan die van mijn vader.' Toen Waylon wat ouder werd en al volop bezig was met zijn muziekcarrière kwam zijn kleine jongensdroom uit. Hij mocht samenwerken met Jennings. Hij kon het geluk niet op, maar het contact verminderde en uiteindelijk overleed Jennings. Waylon was er kapot van: 'Het ging slecht met me. Langzaam gaf ik alles op wat mijn leven voorstelde: mijn dromen, mijn huwelijk, mijn kind, een veilig onderkomen, vrienden… Alles mocht kapot. Nu zit ik hier, bijna 40 en meer liefde dan ik ooit had durven dromen. Waarom? Omdat jij me leerde hoe ik moest vechten en overleven, door in mezelf te blijven geloven en nooit op te geven.' Na de brief sluit de zanger af met het liedje Father and Son ter ere van Jennings.

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP