Omdat Waylon al jarenlang geen contact meer heeft met zijn ouders, zullen ze hem, net als de rest van Nederland, op het Eurovisie Songfestival noodgedwongen op tv moeten volgen. 

Vrijwel niemand begrijpt Waylon, die Nederland deze week vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in de Portugese hoofdstad Lissabon – zelfs zijn ouders niet. Om die reden verbrak de zanger jaren geleden resoluut alle banden met zijn ouders. ‘Er is veel gebeurd tussen ons, veel onbegrip, we leiden zulke andere levens,’ duidde Waylon de breuk met zijn ouders in een interview.

Ouders van Waylon willen hem dolgraag zien

Op zijn tweeëntwintigste werd Waylon vader van zoon Dylan (15), maar door zijn drank- en drugsprobleem lukte het hem niet een volwaardige vader voor hem te zijn. Op het dieptepunt van Waylons bestaan namen zijn ouders hem in huis en overwon hij met hun hulp zijn verslavingen. Desondanks kregen Waylon en zijn ouders, toen de zanger weer nuchter door het leven ging, fikse ruzie. Later kwamen ze weer nader tot elkaar, maar in 2013 ging het opnieuw mis.

Vanaf dat moment heeft Waylon zijn ouders niet meer gezien. ‘Mijn man en ik hebben al jarenlang geen contact met onze zoon,’ vertelt Henny Bijkerk, de moeder van Waylon, thuis in Apeldoorn waar ze met Waylons vader Willy woont. ‘Ik mis hem enorm en zou hem dolgraag weer willen zien. Maar dat ligt niet aan mij of aan mijn man. Dat contact moet Willem zelf herstellen. De bal ligt bij hem.’

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders