Een laatste eerbetoon aan de overleden paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel. Langs de afscheidsroute, onder begeleiding van militairen, namen honderden belangstellenden afscheid van hun grote inspiratiebron. De video's laten zien hoe geliefd de sporter was.

Rond 09.50 uur werd de rouwstoet, bestaande uit vijf grote witte limousines, verwelkomd met applaus. Mensen legden bloemen op de motorkap en fakkels werden afgestoken. Onder escorte van militairen werd de meervoudig paralympisch kampioene naar binnen gebracht.

Article continues after the ad

Bron video's: Edwin Smulders

Uitvaart

Bij het crematorium zijn onder anderen cabaretier Peter Heerschop en keeper Thijs Kroezen van het Nederlandse Amputatieteam aanwezig. Kroezen kreeg zelf meerdere keren kanker en is betrokken bij de door Mentel opgerichte Mentelity Foundation. Volgens hem zijn de aanwezigen een dwarsdoorsnede van heel Nederland en hij vindt het heel indrukwekkend hoe mensen met onder meer vuurwerk en spandoeken afscheid hebben genomen langs de route.

'Het wordt een hele mooie dienst voor een heel mooi mens', aldus Kroezen. De dochter van Mentel gaat spreken en er wordt muziek gedraaid tijdens de uitvaartdienst.

Bron: Edwin Smulders, ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.