Nicolette van Dam en Bas Smit hebben zich met succes ingezet als kerstengel voor Fred (86) en Corrie (82) de Gruijl. Zondagochtend werd het echtpaar, dat eerder deze week werd beroofd, ontvangen in hun 'winterwonderachtertuin'.

Nicolette en Bas zijn samen met een paar andere BN'ers in de bres gesprongen voor Fred en Corrie. Zij werden eerder deze week in hun slaap bestolen van het geld voor hun 60-jarig huwelijksjubileumfeest, sieraden en zijn koninklijke onderscheiding.

Article continues after the ad

Tekst gaat verder onder de video

Geld inzamelen

Bas heeft daarom een actie opgezet om geld in te zamelen voor de tachtigers. 'Ze willen het niet, maar we gaan het toch doen', zegt hij en met succes. De actie leverde tot nu toe maar liefst 17.000 euro op.

Wintertuin

Nicolette legt het paar in de watten in de wintertuin van Bas en Nicolette vol nepsneeuw en glinsterende lampjes en voorziet Fred en Corrie van een heerlijke lunch en optredens van onder meer Yves Berendse. Op een video is te zien dat Fred en Corrie glunderen van geluk en ontroering. Ook Nicolette is ontroerd van de ochtend. 'Wat een geweldige ochtend', schrijft de presentatrice op Instagram. 'Tranen in mijn ogen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders, Instagram