André Hazes imitators

Er is iets raars aan de hand met de tribute-zangers van André Hazes. Twee van hen hebben de oorspronkelijke leeftijd van de volkszanger niet mogen halen en zijn eerder overleden dan hun idool.

Hazes werd 53 jaar oud, maar is zelfs na zijn dood nog razend populair. Er verschenen verschillende boeken, een film en een musical over hem, die allemaal lieten zijn dat zijn leven niet altijd over rozen ging.

Vloek

Naast zijn eigen kinderen houden ook verschillende imitators de herinneringen aan de volkszanger in leven. Echter, voor Michel Bak en Lesley Williams waren de herinneringen voor korte duur. Beide imitators hebben de leeftijd van hun grote idool niet kunnen bereiken en het lijkt dan ook alsof er een vloek rust op deze mannen.

Leysley

Lesley overleed afgelopen maandagnacht in zijn woonplaats Andijk, als gevolg van een hartaanval op 49-jarige leeftijd. Hij laat een vrouw, een zoon en twee dochters achter. 

Article continues after the ad

In 2002 won Lesley de Soundmixshow met het nummer 'Geef mij nu je angst' van Hazes. Na de winst besloot hij verder te gaan als Hazes-imitator en trad hij zowel in binnen- als buitenland op. 

Wolter Kroes liet gisteren op Instagram weten in shock te zijn door het overlijden van Lesley. "Jarenlang een zeer gerespecteerd collega en één van de meest geboekte artiesten van Nederland. Niemand kon het Hazes-repertoire zo goed vertolken als hij. Hij was de allerbeste Hazes-imitator van Nederland", schreef de zanger.

Michel

In dezelfde periode als Lesley timmerde ook Michel aan de weg als Hazes-imitator. De jonge Amsterdammer had een baan als zingende barkeeper, net als Hazes aan het begin van zijn muziekcarrière. Hij zong vaak nummers van zijn grote idool en de vaste klanten van het café konden dat enorm waarderen. 

Vlak na de dood van Hazes in 2004, leek het Michel beter om wat rustiger aan te doen met zijn imitaties. Hij begon weer op te treden in cafés en op sjieke feesten, nadat de emoties rond het overlijden van André wat minder waren. Zijn acts, met zwarte hoed en zonnebril, waren zó sterk dat Michel gevraagd werd om auditie te doen voor de hoofdrol in de Hazes-musical van Joop van den Ende. De hoofdrol ging echter aan zijn neus voorbij en werd gegeven aan Martijn Fischer.

Michel droomde altijd van een uitverkocht Ahoy, maar dit was alweer zijn zoveelste tegenvaller en een nationale doorbraak bleef uit. Ook vergaarde hij niet het succes waarop hij gehoopt had met het nummer 'Alles slijt, behalve spijt', in samenwerking met Pierre Kartner. Ondanks de vele optredens door het hele land was Michel niet gelukkig. Hij maakte in 2017 vlak voor kerst een eind aan zijn leven op 45-jarige leeftijd.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: De Telegraaf, AD | Beeld: ANP