RTL-ster, topdanser en acteur Dan Karaty (41) belandde in de darkroom van een roemruchte Amsterdamse homoclub, waar hij uiteindelijk wegvluchtte. Maar wat dééd de getrouwde Dan, vader van twee jonge kinderen, die nacht daar eigenlijk?

In Het Parool vertelt Dan openhartig: ‘Tijdens een van mijn eerste stapavonden in Amsterdam, waren we een keer heel erg laat op zoek naar een bar die nog open was en toen tipten mensen ons een bar die vlakbij was: The Cockring in de Warmoesstraat. Ik kwam daar binnen en het was er ontzettend donker. Toen ik een hand op mijn schouder voelde, dacht ik: wegwezen hier!’ Wat de heteroseksuele Dan dacht aan te treffen in een nachtbar met een dusdanig expliciete naam als The Cockring, vertelt de danser niet. De club is overigens inmiddels gesloten op last van de gemeente, nadat er harddrugs gevonden waren.

Article continues after the ad

Gordon

Dat Dan zich op zijn gemak voelt bij homomannen komt zijn intense vriendschap met RTL-collega Gordon vast ten goede. In Het Parool vertelt Dan: ‘Mensen moeten altijd lachen als ik dit zeg, maar de afgelopen jaren is Gordon een van mijn beste vrienden geworden. Ik leerde hem kennen bij Holland’s Got Talent en schrok in eerste instantie wel van zijn enorme persoonlijkheid. Maar zodra ik een-op-een met hem was, ontdekte ik dat hij zo’n groothartige en lieve man is met wie ik alles kan bespreken.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 4 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders