Waldemar Torenstra moest flink afvallen voor de rol van inspecteur De Cock in de nieuwe Baantjer-film en de bijbehorende tv-serie. "Ik was een beetje te breed voor de rol."

Volgens Waldemar was dat nog 'een souvenir' van de film Vechtershart. "Dat rijmde in de film niet goed met de meer tanige gespierdheid van Tygo", legt hij uit. "Ik ben daarom zo’n tien kilo afgevallen. Wat natuurlijk niet te vergelijken is met de transformaties die acteurs als Christian Bale soms ondergaan. Dat kan trouwens ook helemaal niet bij Nederlandse producties. Daarvoor ontbreken de tijd en het geld."

Internationale ambities

Eventuele internationale ambities heeft Waldemar niet. "Als je zo’n buitenlandse droom wilt najagen, moet je er helemaal voor gaan en bijvoorbeeld ook in de VS gaan wonen. Vond ik geen optie", aldus de acteur, die ook aan zijn gezin denkt. Zijn vrouw Sophie Hilbrand heeft hier ook een carrière. "En zelf ben ik trouwens ook heel dankbaar voor de mogelijkheden die ik hier heb."

Kinderen

"Hoe belangrijk ik mijn werk ook vind, ik wil er mijn privéleven niet voor op het tweede plan zetten", gaat de 45-jarige Waldemar verder. "Onze kinderen zijn nu negen en zes en er lijkt me geen groter geluk denkbaar dan die twee gelukkig te zien opgroeien. Zoals ik ook graag zie dat mijn lief blij en tevreden is, thuis én in haar werk."

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)