Een longarts van het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum heeft een waarschuwing gekregen na de behandeling van hockeyer Rogier Mooij (21), zo meldt het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam. De sporter, tevens de neef van Yolanthe Sneijder-Cabau, kwam in november 2014 onverwacht te overlijden. 

Article continues after the ad

Lees ook: Yolanthe Sneijder-Cabau hoopt op einde zussenruzie 

Longarts schoot tekort

De klacht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is daarmee deels gegrond. De longarts is als supervisor van de arts-assistent tekortgeschoten door de jonge patiënt niet zelf te zien. "Hoewel de longarts in zijn supervisie tekortgeschoten is, gaat het te ver om hem uitsluitend verantwoordelijk te houden voor het ontbreken van goede zorg. Daarom volstaat het college met het opleggen van een waarschuwing", aldus het medische tuchtcollege. 

Situatie

De voormalige tophockeyer ging destijds naar de eerste hulp van het ziekenhuis met hevige pijn in zijn borst. Hij werd opgenomen en dertien uur later overleed hij plots. Het ziekenhuis hield het incident achterwege voor de inspectie. Het Tergooi-ziekenhuis gaf later wel toe dat er fouten zijn gemaakt bij de behandeling.

Twee jaar geleden liet Yolanthe in haar column voor Grazia weten dat ze de dag na Rogiers begrafenis een heel bijzonder briefje kreeg van zijn moeder. Ze schreef dat ze de blik in Rogiers ogen op de bruiloft van Yolanthe en Wesley nooit zou vergeten. "Het was één van de gelukkigste dagen uit zijn korte leven." 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Telegraaf