Een longarts van het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum heeft een waarschuwing gekregen na de behandeling van hockeyer Rogier Mooij (21), zo meldt het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam. De sporter, tevens de neef van Yolanthe Sneijder-Cabau, kwam in november 2014 onverwacht te overlijden. 

Lees ook: Yolanthe Sneijder-Cabau hoopt op einde zussenruzie 

Longarts schoot tekort

De klacht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is daarmee deels gegrond. De longarts is als supervisor van de arts-assistent tekortgeschoten door de jonge patiënt niet zelf te zien. "Hoewel de longarts in zijn supervisie tekortgeschoten is, gaat het te ver om hem uitsluitend verantwoordelijk te houden voor het ontbreken van goede zorg. Daarom volstaat het college met het opleggen van een waarschuwing", aldus het medische tuchtcollege. 

Situatie

De voormalige tophockeyer ging destijds naar de eerste hulp van het ziekenhuis met hevige pijn in zijn borst. Hij werd opgenomen en dertien uur later overleed hij plots. Het ziekenhuis hield het incident achterwege voor de inspectie. Het Tergooi-ziekenhuis gaf later wel toe dat er fouten zijn gemaakt bij de behandeling.

Twee jaar geleden liet Yolanthe in haar column voor Grazia weten dat ze de dag na Rogiers begrafenis een heel bijzonder briefje kreeg van zijn moeder. Ze schreef dat ze de blik in Rogiers ogen op de bruiloft van Yolanthe en Wesley nooit zou vergeten. "Het was één van de gelukkigste dagen uit zijn korte leven." 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Telegraaf

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Voor Marc de Hond en zijn partner Remona is 2018 nu al een bijzonder jaar. Ze verwachten hun tweede kindje en Marc heeft nu bekend gemaakt of ze een zoon of dochter krijgen.

De blauwe muisjes kunnen in ieder geval alvast in huis gehaald worden. Via een Facebook filmpje laat Marc namelijk weten dat hij samen met Remona een jongen verwacht. In de video zie je hoe hun 1-jarige dochter Livia naar een blauwe ballon kruipt. Marc: 'De voorspellingen kloppen. Eind juli verwachten wij een zoon!'

Beeld: Peter Smulders