Na drie scheidingen heeft Willeke Alberti geen behoefte meer aan een nieuwe man in haar leven. Terugkijkend op haar huwelijken lijkt ze daar ook een heel goede reden voor te hebben.

Willeke Alberti werd vorige week 75, maar de zangeres wil niets van een pensioen weten. ‘Ik zal ook nooit een afscheidstournee doen. Dat vind ik iets goedkoops hebben,’ vertelt ze in AD Magazine. Voor haar stichting treedt Willeke veel op in verzorgingshuizen. Ze is dankbaar dat zij gezond en nog altijd heel zelfstandig is.

Article continues after the ad

Vriendjes

Veel heeft Willeke aan het liedje Telkens Weer te danken. Ze zong het voor het eerst in de film Rooie Sien in 1975. Haar eerste huwelijk met Joop Oonk was toen net gestrand. ‘Ik weet nog goed hoe slecht ik me toen voelde. Maar als ik dat nummer nu, na drie huwelijken, zing, denk ik: potverdorie, ik ben nog steeds positief, ik vind mannen nog steeds heel erg leuk. Maar ik ken mezelf ook beter en weet: zolang ik dit werk doe, is er geen plaats voor een man. Als er wel een man zou komen, stopte ik onmiddellijk weer met optreden om er helemaal voor hem te kunnen zijn. Zo ging het altijd en dat wil ik nu niet meer.’ Na Joop trouwde Willeke met John de Mol en later met Sören Lerby. ‘Als ik er zelf over begin is het prima, maar ik vind het niet prettig als mensen het over mijn ‘exen’ hebben,’ zegt ze in AD Magazine. ‘Het zijn mijn vriendjes en we hebben een ongelooflijk mooie band met z’n allen. Dat ontroert mij; hoe je het óók kunt doen. Zonder vechtscheiding, of zonder dat je als grootouders je kleinkinderen niet meer mag zien.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 07 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.