Televisiepresentatrice Patty Brard zegt dat verschil van inzicht tussen RTL en producent Blue Circle de reden is voor het niet doorgaan van haar exclusieve overstap naar RTL.

Half januari maakt RTL bekend dat Brard een exclusief driejarige contract had getekend, een week later kwam de zender echter terug op dat nieuws. "RTL was graag een intensieve samenwerking aangegaan, maar in goed onderling overleg is besloten dat zij ook nog voor anderen programma’s blijft maken." In het AD zegt Brard dat zij RTL Boulevard en Late Night zou gaan doen. "Maar RTL kwam er niet uit met de producent Blue Circle over de verdeling. Op zich best raar, want RTL zou daarin leidend moeten zijn, maar toen heb ik gezegd: dan ga ik door op freelancebasis."

Article continues after the ad

Verschillende zenders

Dat freelance bestaan zorgt ervoor dat ze inmiddels op vier verschillende zenders is te zien. Voor NPO werkt ze aan Vier handen op Eén Buik, voor TLC doet ze Expeditie Schoonmoeder en woensdag begint op RTL 5 Hotter Than My Daughter met Brard als presentatrice. Voor SBS6 viel ze in bij 6 Inside.

Gesprekken

In het AD bevestigt Brard dat ze ook gesprekken voert met Talpa. "Ik was al voorzichtig benaderd door Talpa voordat ik überhaupt in gesprek ging met RTL”, zegt ze. "Alles ligt nu weer open. Ik heb geen tijd gehad om na te denken. Ik heb het veel te druk gehad als freelancer.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)