Niemand lijkt het Marco Borsato kwalijk te nemen dat hij zijn Leontine heeft bedrogen met pianiste Iris Hond. Sterker: de overspelige zanger krijgt juist veel steun en respect van zijn fans en showbizz-collega’s. Hoe anders verging het Xander de Buisonjé destijds, toen uitlekte dat hij Wendy van Dijk 
ontrouw was geweest: de zanger werd uitgebraakt! Artiestenpsychologe Daisy Gubbels vertelt aan Story waarom de ene vreemdganger er wel mee wegkomt en de andere niet. 

Nadat Marco Borsato onlangs bekende dat hij Leontine had bedrogen met pianiste Iris Hond, kreeg de zanger vanuit het hele land, van fans en showbizz-collega’s, veel steunbetuigingen op social media. ‘Dat moet Marco toch zelf weten,’ vond de een. ‘Al gaat hij elke dag vreemd, het zal me een zorg zijn,’ schreef een ander. ‘Eerlijk en oprecht met zoveel liefde,’ liet presentatrice Olcay Gulsen weten. En voetbalvrouw Winonah de Jong: ‘Liefde overwint alles.’ Presentator Humberto Tan, die nooit op het gerucht over zijn affaire met presentatrice Dionne Stax heeft gereageerd maar wel door het publiek werd verguisd, plaatste op instagram een emoji van een hartje en vuur. Terwijl Marco veel respect krijgt voor zijn bekentenis, lijken minnares Iris Hond en echtgenote Leontine het te moeten ontgelden bij de fans.

Article continues after the ad

Vreemdgegaan

Naar Iris wordt op social media uitgehaald dat ze een ‘afgelikte boterham’ is en ‘zich niet moet inlaten met getrouwde mannen’ en Leontine, die Marco zijn bedrog heeft vergeven, wordt ervan beticht dat ze bij hem blijft vanwege zijn goedgevulde bankrekening. Marco lijkt dus, ondanks het feit dat hij Leontine heeft belazerd, geen fout te kunnen doen bij de buitenwereld. En dat terwijl half Nederland op zijn kop stond toen de sterrenbruiloft van Xander de Buisonjé en Wendy van Dijk op het laatste moment werd afgeblazen, omdat de zanger meermaals was vreemdgegaan.

‘Vergevingsgezind’

Maar hoe kan het dat de ene vreemdganger ermee wegkomt, terwijl de andere wordt verguisd? Daisy Gubbels, Nederlands’ bekendste artiesten-
psychologe, legt aan Story uit: ‘Op het moment dat iemand zegt: ik heb geleerd van mijn fouten is het een ander verhaal dan dat er een huwelijk wordt afgeblazen, zoals bij Xander de Buisonjé het geval was. Het heeft heel erg met de emotionele component te maken. Marco en Leontine benadrukten hoelang ze samen zijn, en men begrijpt dat er weleens een fout gemaakt kan worden en als je je dan samen herpakt, wordt dat als krachtig gezien. Leontine liet ook weten dat ze samen verder zijn gegaan na Marco’s overspel. Dat is iets anders dan een vrouw die drie dagen voor haar bruiloft ontdekt dat haar partner is vreemdgegaan. Dat heeft een heel andere emotionele lading.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.