‘Ik heb het geaccepteerd, maar leuk is het allerminst.’ Het is inmiddels twee jaar geleden dat Liz Snoijink haar zoon en twee kleinkinderen voor het laatst heeft gezien. En het ziet er niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt.

Liz Snoijink (65) had er geen problemen mee toen haar zoon Esra (32) op zijn zestiende naar Japan wilde. De actrice vond het juist geweldig dat hij de wereld wilde verkennen. Destijds wist ze echter nog niet dat hij zich in Japan zou vestigen. Maar Esra vond daar zijn grote liefde met wie hij inmiddels is getrouwd en een vierjarige tweeling heeft. Lange tijd hoopte Liz dat hij in 2020 met zijn gezin terug zou keren naar Nederland, omdat hij zijn kinderen een Nederlandse opvoeding wilde geven.

Article continues after the ad

Coronacrisis

Maar door de coronacrisis verliep alles anders. ‘Ik kan niet zeggen dat ik er vrede mee heb dat hij in Japan woont,’ vertelt Liz aan Story. ‘Ik heb het geaccepteerd, maar leuk is het allerminst. De hoogtij-dagen in je leven kun je niet samen delen en inmiddels heb ik hem, mijn schoondochter Rita en mijn kleinkinderen al bijna twee jaar niet gezien. Vorig jaar zouden ze naar Nederland komen. Maar toen brak het coronavirus uit. We konden niet meer vliegen. Ik niet naar Japan en hij niet naar Nederland.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.