Ze werd enkele maanden geleden 65 en viert dit jaar haar vijftigjarige artiestenjubileum. Joke Bruijs kan zich een leven zonder haar carrière niet voorstellen. En toch had het anders kunnen lopen als haar kinderwens in vervulling was gegaan. Maar een baby is er nooit gekomen. Joke vertelt waarom.

Article continues after the ad

Eerste huwelijk

Tijdens haar huwelijk met Gerard Cox was Joke nog helemaal niet met kinderen bezig. 'Mijn carrière stond in de kinderschoenne. Gerard was een stuk ouder en hij was al vader', vertelt de zangeres. De twee waren veertien jaar getrouwd voordat na de scheiding haar tweede man Boris in beeld kwam. Met hem wilde ze wél kinderen.

Kinderwens

'Daar hebben we destijds alles aan gedaan. Toch bleek dat die wens niet of alleen maar heel moeilijk in vervulling kon gaan, hebben we het maar zo gelaten. Ik was veertig. Dat gaf vooral de doorslag. Ik vond mezelf ook al rijkelijk oud om nog aan kinderen te beginnen. Ik had er vrede mee en ik ervaar het ook niet als een gemis.'

Nieuwe liefde

Nadat ook haar tweede huwelijk niet standhield kwam Joke Frits tegen. 'Ik heb het geluk dat Frits in mijn leven is gekomen. We zijn heel hecht. In alles zitten we op één lijn. Frits is mijn rots in de branding.' De verliefdheid kwam op een verkeerd moment, aangezien hij nog getrouwd was. Destijds koos hij voor Joke en inmiddels zijn ze nog steeds erg gelukkig samen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders