Voor John van den Heuvel is geen plek op aarde veilig. De misdaadverslaggever wordt in Nederland net zo zwaar beveiligd als Geert Wilders, maar loopt ook in het buitenland voortdurend gevaar. Zo belandde hij in Nigeria zelfs bijna met zijn oudste zoon in een cel.

Het is op dit moment geen pretje om in de schoenen van John van den Heuvel te staan. De misdaadverslaggever maakte onlangs bekend dat er een geldbedrag van enkele duizenden euro’s op zijn hoofd zou staan, omdat leden van motorclub No Surrender een aanslag op zijn leven wilden plegen. Dit omdat John al geruime tijd in de landelijke media bericht over de vermeende criminele activiteiten van de motorclub. Vanwege de dreiging van een aanslag op zijn leven, moet John zich dagelijks laten omringen door DKDB-beveiligers. Dit is dezelfde groep mannen die ook Geert Wilders al jarenlang tegen een kogelregen beschermt.

John van de Heuvel beveiligd

De misdaadverslaggever en RTL Boulevard-deskundige heeft het ledenaantal van No Surrender de laatste jaren flink zien toenemen. Zo weten intussen steeds meer Marokkaanse en Antilliaanse mannen de weg naar het clubhuis van de beruchte motorclub te vinden. ‘Mede daardoor is die club zo snel gegroeid. Astrid Holleeder vertelde me dat als ze een stukje opliep met Willem er regelmatig jongens op scooters naast haar broer stopten: Hee Willem, kan ik wat voor je doen? Maakt niet uit wat. Echt, voor een auto en 5000 euro leggen ze je tegenwoordig al om.’ 

Lees het hele verhaal in editie 10. Nu in de winkel.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders