Guido Weijers nam het jarenlang niet zo nauw, ook niet wat relaties betreft. Dat veranderde toen de cabaretier bijna vijf jaar geleden Regina ontmoette. Al moet hij er niet aan dénken om dat geluk te bekronen met een baby.

Guido Weijers (43) staat volgend jaar alweer twee decennia op de planken. De cabaretier brengt niet alleen theatershows en oudejaarsconferences, hij geeft ook theatercolleges. Bij Masterclass Geluk ligt de nadruk niet op humor, maar op de wetenschap en filosofie achter geluk. 

Guido deed zelfstudie, volgde masterclasses over geluk aan de universiteit en schreef een bestseller over de grondslagen van geluk: Boekje waar je blij van wordt. Tijdens zijn wetenschappelijke én lichtvoetige theatercollege geeft Guido antwoorden op gelukvraagstukken en tips op weg naar meer blijheid.

Regina 

Oog voor mooie vrouwen heeft Guido sowieso altijd gehad. Gevraagd naar zijn liefdesleven vertelde hij in Viva: ‘Ik heb veel geoefend. Maar ik heb maar een paar relaties gehad die écht waren en dat was allemaal de laatste jaren. Daarvoor zei ik altijd: Verwacht niks van mij, ik hou van mijn vrijheid.’ Die wilde Guido eind 2015 maar al te graag opgeven voor de dertien jaar jongere videoproducente Regina Pater.

Article continues after the ad

Geen kinderwens

Guido wist al snel dat hij Regina nóóit meer kwijt wilde. Maar een gezin stichten? Daarover zei hij in Viva: ‘Mijn vriendin is nog hartstikke jong (Regina was toen 25 – red.) en we zijn ook pas zeven maanden samen.’

Guido noemde ook wat nadelen van het ouderschap: ‘Je hebt minder tijd voor elkaar, voor je werk, voor leuke dingen. Niemand die het tegen je zegt, want het moet vooral een roze wolk zijn, maar echt: het wordt een hel!’ Inmiddels is het onderwerp gezinsuitbreiding helemaal niet meer aan de orde. ‘Kinderen hoeven niet zo voor mij. Voor Regina ook niet,’ zegt Guido in Libelle.

‘Ons leven is nu zo leuk, we hebben vrijheid en kunnen reizen, dat vinden we fijn. Kinderen zijn toch een soort verkozen gedoe. Op de langere termijn kunnen ze een leven zinvol maken, of het gevoel geven dat je iets hebt bijgedragen aan de wereld, maar die behoefte heb ik niet. Tenminste, niet wat kinderen betreft.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.