Het grootste geluk van Frits Barend en zijn vrouw Marijke zijn hun drie kleinkinderen Sam, Seb en Livia. Maar ‘opa Frits’ maakt zich ook geregeld grote zorgen om hun toekomst. In Story legt hij uit waarom.

Zelf werd hij als Joods jochie voortdurend geconfronteerd met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, waarin zijn ouders met zijn babybroertje Albert ondergedoken zaten in Friesland. De levenslessen die Frits hieruit meekreeg, geeft hij ook aan zijn kleinkinderen door. ‘Ik leer ze nooit te generaliseren, niet in groepen te denken en dus altijd iemand individueel te beoordelen. Niet op basis van afkomst, geloof of wat dan ook,’ aldus Frits.

Antisemitisme

De levenslessen van Frits zijn bepaald niet ouderwets, maar van alle tijden. ‘Want daar kunnen ze ook in onze huidige maatschappij hun voordeel mee doen. Er is tegenwoordig helaas toch veel toenemend antisemitisme en mijn kleinkinderen weten nu al: dat hoort niet. Iedereen in onze samenleving dient geaccepteerd te worden. Nederland is een prachtig land, waarin we op een mooie manier met elkaar samenleven. Laten we dan alsjeblieft niet in groepen gaan denken. Daarom vind ik de politieke partij DENK ook zo eng. Zij denken in groepen, dat vind ik een nare en beangstigende ontwikkeling. Het moet kunnen in een democratie, maar je moet er voor iedereen zijn. Er is echt toenemend antisemitisme en zij doen alsof het er niet is.'

Lees het hele verhaal in editie 17. Nu in de winkel.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.


Beeld: Peter Smulders

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.