Filemon Wesselink is terughoudend met social media en deelt bewust niet zijn hele leven op internet. Foto’s van zijn kinderen zou hij dan ook “absoluut niet” online zetten.

Blanco toekomst

“Mijn kinderen wil ik een blanco toekomst geven”, legt Filemon uit. “Ik wil niet dat ze, als ze later groot zijn, foto’s van zichzelf als baby op het internet zien. Met face tracking kun je gemakkelijk oude foto’s terugvinden, leerde hij tijdens de opnames van de Mediawijsheidtest, die hij samen met Sahil Amar Aïssa presenteert. In de kennisquiz wordt de kijker, het publiek en een aantal BN’ers vragen voorgelegd om hun kennis over de online wereld te testen. Onder anderen zangeres Sabrina Starke, schaatsster Irene Schouten, rapper Pepijn Lanen en actrice Anouk Maas gaan de strijd met elkaar aan. Zij moeten antwoord geven op vragen als: ‘Welke groep is het meest slachtoffer van 'cyberbaiting?’ en ‘Wie kunnen er stiekem meekijken als je een selfie maakt?'

Haat-liefdeverhouding

Zelf heeft de 39-jarige presentator een haat-liefdeverhouding met sociale media. “Berichtjes zijn kort, prikkelend en soms echt heel interessant”, zegt hij. Maar het heeft ook een keerzijde. “Je leest zelden iets dat blijft hangen. Het is allemaal zo hap-snap.” Hoewel hij zelf “meer online is dan hij zou willen”, probeert hij thuis de telefoon zo veel mogelijk naast zich neer te leggen. “Dat er mensen zijn die ‘s nachts de wekker zetten om social media te checken, vind ik echt schokkend. Zo verslavend kan het zijn. Met deze test hoop ik mensen daarover aan het denken te zetten.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | (ANP)