Nadat zijn huwelijk na 27 jaar was stukgelopen wist Erik van der Hoff, toen vader van drie kinderen, het zeker: géén gezinsuitbreiding meer! Toch raakte zijn nieuwe liefde Maartje zwanger van hem.

Het is vijf jaar geleden, maar het zit Erik van der Hoff (57) nog steeds niet lekker dat wordt gesuggereerd dat hij zijn ex-vrouw Daniëlle zou hebben verlaten voor de veel jongere regisseur Maartje Vergeer. ‘Dat was niet zo, ik woonde al op mezelf toen ik Maartje ontmoette,’ vertelt Erik in Libelle, waarin hij ook meldt dat hij zijn ex nog altijd een warm hart toedraagt. ‘Daniëlle is en blijft een lieve vrouw en goede moeder,’ zegt de presentator en tv-producent, die de breuk niet in de koude kleren is gaan zitten.

Uitbarstingen

‘Gedurende de scheiding zijn we in therapie geweest om te begrijpen waar we elkaar zijn kwijtgeraakt, en waarom het niet meer goed zou komen. Echt praten. Dat hadden we misschien een paar jaar eerder moeten doen, grapte Daniëlle nog. Maar het was niet meer te lijmen. Helaas,’ aldus Erik, die door Maartje wordt gedwóngen om te praten. ‘Ik heb zelf nogal de neiging om irritaties te laten sudderen en omdat mijn ex dat ook deed, was het altijd wachten op die enorme uitbarsting eens in de zoveel tijd. Bij Maartje krijg ik daar de kans niet voor: we gaan niet naar bed voordat alles is opgehelderd. Ik durf te zeggen dat ik door Maartje beter in balans ben.’ En dan te bedenken dat Erik helemaal niet verliefd wilde worden op een jongere vrouw!

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.