Je kunt bijna niet meer om de ’10 year challenge’ heen. Iedere bekende Nederlander doet er wel aan mee. Ook Wendy postte een foto van tien jaar geleden, maar deze foto wordt haar niet in dank afgenomen. 

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

De presentatrice wordt namelijk bedolven onder kritiek. Ze noemen haar zelfs een racist.

Grapje

De challenge houdt in dat je twee foto’s op social media plaatst: een van nu en een van tien jaar geleden. Zo kun je laten zien hoeveel je in tien jaar bent veranderd. Sommige nemen dit heel serieus en anderen maken er een grapje van. Wendy van Dijk koos voor het laatste.

Article continues after the ad

Dushi

Tien jaar geleden presenteerde zij het programma Ushi & Dushi. Daarin hield Wendy verschillende BN’ers voor de gek door zich voor te doen als de populaire Ushi of als haar nieuwe typetje Lucretia (Dushi), een getinte presentatrice van TelCuraçao. Het leek Wendy daarom wel grappig om een foto van een van haar typetjes te delen, want in 2009 speelde ze af toe Dushi. Wendy was zich van geen kwaad bewust.

Racist

Maar deze foto is bij veel van haar volgers in het verkeerde keelgat geschoten. Sommigen zien de lol er wel van in, maar de rest vindt het echt niet kunnen. De presentatrice wordt zelfs uitgemaakt voor racist. 'Tien jaar geleden was dit al belachelijk, maar deze post vind ik misschien nog wel erger' en 'Dit was zwaar racistisch. En kennelijk ben je dus in die tien jaar nog steeds niet in gaan zien dat dit absoluut niet kan', klinkt het onder de foto.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Peter Smulders, Instagram