Albert Verlinde ligt wel vaker in de clinch met een showbizz-collega, maar Sophie Hilbrand heeft hem écht geraakt. De presentator is zijn vete met de presentatrice nog niet vergeten. De reden van het conflict? Sophie luisterde Albert zonder zijn medeweten af voor een BNN-programma.

Afluisterapparatuur

10 jaar geleden reikte Sophie de entertainmentdeskundige een fictieve prijs uit: Het Gouden Oor. Albert nam de prijs dankbaar in ontvangst en mee naar huis. Wat hij niet wist, was dat er afluisterapparatuur in de prijs verstopt zat. “Het raakte me op dat moment diep in mijn ziel. Als je die bandjes terugluistert en je hoort mijn ouders praten, dat is zo raar”, laat Verlinde in de 30 Minuten Rauw-podcast van Ruud de Wild weten.

Article continues after the ad

Strafblad

Er werd in totaal 2,5 uur audiomateriaal opgenomen. Toen Verlinde hier lucht van kreeg, stapte hij naar de rechter. Die besloot dat de opnamen niet mochten worden uitgezonden. Ook kreeg BNN een boete van € 3.250,- opgelegd. Volgens Albert zijn Sophie en haar toenmalige collega Filemon Wesselink voor hun actie veroordeeld en hebben ze sindsdien een strafblad.

Grenzen aangeven

Maar volgens Filemon is het verhaal van het strafblad niet waar. Tegen Nu.nl zegt hij: “Dan hadden we daarna ook geen reisprogramma’s meer kunnen maken.” De presentator vervolgt: “We hadden ook nooit de intentie het materiaal uit te zenden. We wilden een koekje van eigen deeg geven, omdat er in Boulevard ook beelden uit die parkeergarage (de vermeende, eerste zoen van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau) en opnames van een zoenende Georgina Verbaan getoond werden.” Dat BNN de rechtszaak zou verliezen, was volgens Filemon dan ook juíst de bedoeling. “Daarmee moest duidelijk worden dat er grenzen zijn in je poging om nieuws te verslaan”, legt hij uit.

Wraakactie

In de podcast van Ruud de Wild vertelt Albert dat hij en Sophie het conflict inmiddels hebben bijgelegd. Daarover zegt hij: “Dat luchtte op, maar het blijft een litteken. Als iemand zegt: ‘Jij gaat nou een programma met Sophie doen’, dan zou ik daar vriendelijk voor bedanken. Maar ik ga ook geen wraakactie ondernemen.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl