Directeur Anton bleef er gisteravond in De Luizenmoeder over opscheppen: hij had een heuse BN'er gestrikt om te komen voorlezen tijdens de Kinderboekenweek op school. Na veel bombarie maakte Hein Boele zijn opwachting. Maar waar kennen we Hein Boele ook alweer van?

3,5 miljoen kijkers zagen hoe juf Ank, juf Helma, de ouders en de kinderen teleurgesteld werden door de komst van Hein. Bij de meesten ging geen belletje rinkelen toen hij in een rolstoel kwam aanrijden. Ook kijkers zaten met vraagtekens. '24 februari 2019. De avond waarop half Nederland Hein Boele googelde,' grapt een kijker op Twitter. 

Article continues after the ad

Glansrijke rollen

Ondanks dat de meeste mensen Hein niet (her)kennen, is hij zeker geen onbekende in de showbizzwereld. De acteur heeft een indrukwekkend cv opgebouwd, met veel rollen op zijn naam. Zijn doorbraak was als Wout in de komedieserie Pleisterkade 17. Daarna volgden rollen in series als De Fabriek, GTST, Toen Was Geluk Heel Gewoon en Oppassen!!!.

Stemacteur

Hein heeft ook een van de bekendste stemmen van Nederland. Sinds begin jaren tachtig spreekt hij de stem van Elmo uit Sesamstraat in. Daarnaast verzorgt hij al meer dan twintig jaar de stem van Konijn uit Winnie de Poeh.

Hein over zijn carrière als stemacteur: 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders