Greetje, de echtgenote van Frits Spits, is ernstig ziek. Dat vertelde de invaller van Spits Bert Kranenbarg vanochtend op NPO Radio 1. Hij presenteerde vanochtend, net als vorige week, het populaire radioprogramma De Taalstaat omdat Spits niet aanwezig kon zijn.

Bert Kranenbarg hield zich vorige week nog stil over het onderwerp, maar vanochtend liet hij de luisteraars van het wekelijkse KRO-NCRV-programma weten waarom hij invalt voor Spits.

Afwachten

“Ook vandaag helaas zonder Frits Spits. Die kan er niet zijn, omdat zijn vrouw ernstig ziek is”, aldus de radio-dj. Hij deed de mededeling om speculaties te voorkomen. “In overleg is ervoor gekozen het hierbij te houden. Ik zeg verder helemaal niets”, liet hij tegenover het AD weten. Op de vraag of hij verwacht ook volgende week nog voor Spits in te vallen, antwoordt hij: “Het is allemaal afwachten."

Frits Spits, die sinds begin 2014 de vaste presentator is van De Taalstaat, leerde zijn vrouw kennen toen ze nog maar 10 jaar oud was. De twee zaten vroeger bij elkaar in de klas en zijn inmiddels al ruim 45 jaar getrouwd. Spits en Greetje hebben drie zonen.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: AD | Beeld: ANP