Treurig nieuws voor Joost Prinsen (77). Zijn vrouw Emma (73) overleed vorige week na een kort ziekbed. Dat laat de schrijver en acteur weten in zijn column.

In de rubriek 'Joost mag 't weten' voor het AD laat hij weten dat zijn vrouw zich in een soort Niemandsland bevond vlak voor haar overlijden. 'Ze was veel te goed om te sterven en veel te slecht om te leven.' Vlak na kerst raakten de darmen van zijn vrouw verstopt, maar ze wilde de riskante operatie die haar kon redden niet meer ondergaan. Er was namelijk al te vaak gesneden in dat gebied. 'Ze beschouwde de dood als een welkome vriend', en wilde dan ook in alle rust afscheid kunnen nemen.

Article continues after the ad

Smeken

Het duurde echter nog wel enige tijd voordat ze ook werkelijk kwam te overlijden. 'Emma, gesteund door onze kinderen en mijzelf, smeekte de artsen er een einde aan te maken. Die overlegden met elkaar en weigerden, want de wet eiste meer pijn en meer ademnood. Ik schets slechts het dorre landschap van Niemandsland, het vage gebied tussen leven en dood.'

Intiem

Hierna verslechterde Emma's toestand en kwam daarmee 'een einde aan de rollercoaster’ waarin het gezin een week lang zich bevond. 'Nooit geweten overigens dat het vasthouden van de hand van een stervende zo intiem kon zijn.' Afgelopen zaterdag is de uitvaart geweest van Emma, waarbij vrienden en familie afscheid hebben kunnen nemen.

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.