Fernando Ricksen overleed twee weken geleden na een jarenlange strijd tegen de ziekte ALS. Zijn vrouw Viktoria gaat momenteel dan ook door een moeilijke periode en deelt haar verdriet op Instagram.

'De moeilijkste periode van mijn leven, zonder mijn grote liefde', begint ze haar verhaal bij een foto van haar gezin. 'Ik kan het nog altijd niet geloven en dat zal nooit veranderen. Omdat jij voor altijd de beste echtgenoot en mooiste man in mijn leven zal zijn.' Ze vervolgt: 'Ik kan nauwelijks omschrijven hoe trots ik op je ben. Zelfs met deze moeilijke strijd in je leven ben je nog altijd de winnaar. En dat zal je eeuwig blijven voor mensen die tegen deze verschrikkelijke ziekte strijden. Mijn grote ster. Blijf voor ons schijnen, alsjeblieft.'

Dochtertje

Voor hun dochtertje blijft Veronika sterk, maar dat is zo makkelijk nog niet. 'Onze kleine engel Isabella en ik kijken elke dag naar je in de hemel. We houden oneindig veel van je. Ik heb je hier eigenlijk nodig, elke dag.' 

ALS

Fernando Ricksen maakte eind 2013 in De wereld draait door bekend dat de ziekte ALS bij hem was geconstateerd. Enkele maanden daarvoor had hij als speler van zijn eerste liefde Fortuna Sittard afscheid genomen als profvoetballer. De laatste jaren trad Ricksen veelvuldig naar buiten om over zijn ziekte te spreken. Eind maart was hij nog aanwezig bij een benefietwedstrijd ter ere van hemzelf in het Engelse Fleetwood.

Article continues after the ad

Clubs

Ricksen speelde tussen 1993 en 2013 voor de Nederlandse clubs Fortuna Sittard en AZ en daarnaast voor Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Ook kwam hij 12 keer uit voor het Nederlands elftal.

Bron: Boulevard | Beeld: Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.