Zanger Arie Ribbens, die onlangs voor verbijstering zorgde door het nieuws dat zijn ongeneeslijke longtumor volledig verdwenen is, belandde afgelopen week in kritieke toestand in een Spaans ziekenhuis, nadat hij zijn heup brak. ‘Ik had de kinderen al laten overkomen omdat de artsen dachten dat Arie het niet zou redden,’ vertelt zijn vrouw Cea, die ook nog te maken kreeg met gemene twijfels over Arie’s ziekte...

Wat een ontspannen vakantie in Spanje moest worden, liep voor Arie Ribbens en zijn vrouw Cea uit op een drama! Op hun laatste vakantiedag brak de 80-jarige zanger bij een val uit zijn scootmobiel zijn heup, en belandde op de intensive care van een lokaal ziekenhuis. Dit nadat Cea een aantal weken terug via Story zulk goed nieuws naar buiten had gebracht: de longtumor die Arie in de terminale fase van zijn ziekte had gebracht, leek te zijn verdwenen! Het uitvaartdraaiboek dat de twee in al hun verdriet hadden opgesteld, kon terug de bureaulade in. Hoewel Arie nog altijd een broze gezondheid heeft, wilden ze het goede nieuws vieren in het mediterrane zonnetje.

Foute boel

Cea vertelt Story: ‘Toen Arie uit zijn scootmobiel viel en hulpeloos op de grond lag, wist ik metéén dat het foute boel was. Hij gilde van de pijn en kon niet meer overeind komen. Gelukkig was de ambulance er binnen een paar minuten. Arie werd met gillende sirenes naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Daar werd een gecompliceerde heupbreuk geconstateerd. Normaal zou hij diezelfde dag geopereerd zijn. Maar in het geval van Arie kon dat niet: de artsen waren bang dat hij door zijn hoge leeftijd de narcose niet zou overleven. Maar níets doen was ook uitgesloten: mogelijke ontstekingen zouden dodelijk voor Arie kunnen zijn! In overleg met de kinderen en de artsen hebben we gekozen voor de operatie. De avond voor de operatie waren ze allemaal overgekomen om hun vader nog één keer te zien, en om mij te steunen. Want niemand van ons wist of Arie na de operatie zou bijkomen...’

Strontkar

Op social media gaan er tegelijkertijd veel twijfels rond of de voormalige hitzanger wel écht aan longkanker leed. Er wordt zelfs bijzonder kwalijk gesuggereerd dat Arie en zijn toegewijde vrouw de ziekte hebben aangedikt om in de publiciteit te blijven. Ook Cea zegt die verhalen te kennen. ‘Ik ben er helemaal door van slag. Mijn dochter heeft die verhalen ook al op social media gelezen. Ze was compleet over haar toeren! Ik ben intussen wel gewend hoe wreed mensen kunnen zijn, en weet: je wordt altijd overreden door de strontkar, nooit door een Rolls-Royce. Mocht er iemand aan Arie’s ziekte twijfelen dan hoop ik dat hij of zij niet te laf is om dat niet op het internet te schrijven maar bij ons in Emmeloord langskomt, en Arie op de man af vraagt of hij zijn ziekte heeft verzonnen! Mocht diegene dan nóg niet overtuigd zijn, dan wil ik gerust de morfine en al die andere pillen die Arie dagelijks moet slikken om in leven te blijven, op tafel gooien!’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders

René van Kooten heeft een "onwerkelijke, intense, zware en spannende" periode achter de rug. De tweede dochter van de musicalacteur en zijn vrouw Tanya kwam op 14 november ter wereld na een zwangerschap van 26 weken en één dag, maakte René maandag bekend via Instagram.

Sophia Giulia

"Dit ben ik op 16 november met een piepklein Apie op m'n borst", schreef René bij een foto uit het ziekenhuis in Leiden. "Dat Apie heet Sophia Giulia van Kooten en is op 14 november via een keizerlijke weg gehaald." Het meisje moest ter wereld komen omdat "haar mama plotseling heel, heel erg ziek werd". Sophia werd veel te vroeg geboren en woog "amper 900 gram". "Wat volgde waren spannende dagen op de intensive care voor mama en spannende weken voor Sophia in de couveuse."

Leeuwin

Inmiddels gaat het beter met Tanya en de kleine Sophia, die zich "als een leeuwin in de couveuse een weg naar papa en mama en supertrotse, grote zus Senna" vecht. "Ze is nu bijna dertig weken, weegt bijna 1300 gram en doet het naar omstandigheden fantastisch."

Hartverwarmende steun

Hoewel moeder en kind het weer beter maken, wacht René en zijn gezin nog een moeilijke tijd. "We hadden het tot nu toe nooit gered zonder de briljante medische zorg in Leiden en zonder de fantastische, hartverwarmende steun van alle familie en vrienden... uit het diepst van ons hart; dank! Wees lief voor elkaar, dat helpt echt. Knuffel."

Echofoto

René maakte afgelopen zomer bekend weer vader te worden. "Gehoopt maar niet meer verwacht", schreef hij destijds bij een echofoto. De musicalster liet weten dat de kleine in februari werd verwacht. René trouwde in 2010 met Tanya, in het najaar van 2011 kwam Senna ter wereld.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)

De overstap van Twan Huys naar RTL betekent niet het einde van College Tour. De NPO gaat door met het programma, dat van NPO 3 naar NPO 1 verhuist. Dat maakte Frans Klein, directeur video van NPO, maandag bekend.

Vervanger

Wie het nieuwe gezicht wordt van het door Huys bedachte programma, waarin studenten vragen stellen aan prominente gasten, is nog niet bekend. Klein is in onderhandeling met de presentator en verwacht binnen een week met meer nieuws te kunnen komen. De NPO-baas maakte maandag ook bekend dat de talkshow M een vervolg krijgt. Tussen april en juni is Margriet van der Linden terug op televisie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)