Het leven van René van der Gijp stond in korte tijd compleet op zijn kop. Zijn oudste zoon Sanny kreeg lymfeklierkanker, zijn grote liefde Daniëlle overleed onverwacht in haar slaap, en een paar maanden later stierf zijn moeder. René vond troost bij zijn nieuwe vriendin Minouche, die accepteert dat oude liefdes in zijn gedachten blijven.

Anderhalf jaar na het plotse overlijden van zijn vriendin Daniëlle Sijthoff, de moeder van zijn jongste zoon Nicky (16), komt René van der Gijp (56) uit voor zijn relatie met Minouche de Jong (41). Aanvankelijk deed het Voetbal Inside-gezicht geheimzinnig over hun romance, maar nu noemt hij de Dordtse onderneemster officieel zijn vriendin.

Al twintig jaar

De eigenzinnige voetbaldeskundige stelt haar liefdevol aan Story voor: ‘Minouche en ik kennen elkaar al twintig jaar. We wonen vlak bij elkaar. De laatste tweeënhalf jaar werden we steeds closer. Na de dood van Daniëlle zag ik haar bij het postkantoor. Ik vroeg haar uit eten en dat zijn we een à twee keer per maand blijven doen. Wat we nu hebben, is pas deze zomer begonnen.’  Na de dood van Daniëlle, die op 46-jarige leeftijd stierf door een nachtelijke maagbloeding, ontfermde René zich over hun tienerzoon Nicky. ‘De vrouw van de Kinderbescherming zei dat ze in dubio waren of ik wel de juiste persoon was om hem in huis te nemen. Ik zei: Neem jij hem dan? Want als ík hem niet wil, wat moet hij dan?’ Samen proberen ze het verlies zo goed en zo kwaad als het gaat te verwerken. ‘Maar ik leg daar geen waanzinnige druk op. We hebben echt niet elke dag een praatsessie van een uur.’ Zijn vriendin Minouche heeft twee kinderen: zoon Sem (17) en dochter Fay (13). Ze vertelt: ‘Onze zonen zitten bij elkaar in de klas. Het gaat goed tussen hen onderling. Nicky is een heerlijk kind.’ Samenwonen schuiven ze op de langere baan. Minouche: ‘Die plannen zijn er wel, alleen nu niet. We hebben een druk leven en het gaat goed zoals het gaat.’

Lastig

René vond het aanvankelijk lastig om zich in een nieuwe relatie te storten. ‘Ik denk dat het een verloop van de natuur is, omdat het leven op de een of andere idiote manier doorgaat. Zoals je ook na de crematie in de lift staat, en een vrouw tegen een man begint over het feit dat ze haar boodschappentas vergeten is. Dat je denkt: ja joh, wat een onzin allemaal. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn na de dood van Daan.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Jan Smit is apetrots op zijn gezin en dat mag iedereen weten. De zanger deelt een foto met zijn vrouw Liza en hun kinderen terwijl ze een fietstochtje maken. 

Rijkdom

Als Jan niet op het podium staat, is hij thuis bij zijn gezin. De zanger heeft twee kinderen, dochter Emma en zoon Senn. Zijn vrouw Liza heeft nog een dochter, Fem, uit een eerdere relatie. "Wat lijkt die jongste op je lieve vriend! Dit is rijkdom Jan! Wat een mooie foto," reageert Wolter Kroes. Andere fans zijn ook enthousiast over het complete gezinskiekje. "Leuk en zo gewoon," reageert een fan.

 

De fietsenbrigade! 😎

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

Beeld: Edwin Smulders

Jim Bakkum en Bettina Holwerda zijn beide gezegend met een gouden keeltje, en hebben hun talent doorgegeven aan hun 2-jarige dochtertje Posy. 

Frans Bauer

De zanger deelt vertederend filmpje van zijn dochter die meezingt op een hit van Frans Bauer. "Wat nou K3 en Vaiana? Frans Bauer helpt Posy de dag door!", schrijft de trotse vader bij de video. Het meisje zingt nog zachtjes, maar met de tips en ervaring van haar ouders komt het over een paar jaar ongetwijfeld goed met haar zangcarrière.

 

Wat nou K3 en Vaiana? Frans Bauer helpt Posy de dag door! 💥 @FransBauer_Officiele

Een bericht gedeeld door Jim Bakkum (@jimbakkum) op

Beeld: Edwin Smulders