Een groep vaste gasten en vrienden van Matthijs van Nieuwkerk hebben de afgelopen week nog geen reactie gegeven op alle onthullingen over De Wereld Draait Door in de Volkskrant. Uit een reconstructie van de krant blijkt dat de presentator van de BNNVARA-hit jarenlang veel redacteuren terroriseerde en kleineerde.

In showbizzprogramma's en op sociale media groeit de verbazing over het feit dat een aantal bekende Nederlanders die doorgaans hun mening wel geven, zich nu in stilzwijgen hullen.

Halina Reijn

Actrice Halina Reijn was jarenlang tafeldame, maar heeft tot nu toe geen reactie gegeven en wil ook niets zeggen over de affaire. Op sociale media deelt zij de afgelopen dagen wel lovende berichten over haar film Bodies Bodies Bodies.

Claudia de Breij

Cabaretier Claudia de Breij laat via haar management weten niet te willen reageren. Als zij iets wil zeggen over de zaak, doet zij dat in haar Oudejaarsconference, meldt haar woordvoerder. De Breij heeft sinds de onthullingen in de Volkskrant geen berichten meer op Twitter gedeeld. Tafelheer Collega Marc-Marie Huijbregts, die jarenlang tafelheer was bij DWDD, doet dat overigens wel. De komiek plaatste dinsdagavond een tirade tegen kinderen, met als bijgevoegde tekst: 'Mijn statement over kinderen.' Meerdere volgers vragen zich onder de post af: 'Waar blijft je statement over Matthijs?' Zijn impresariaat liet eerder deze week weten dat Huijbregts niet gaat reageren.

Article continues after the ad

Rob Kemps

Ook zanger Rob Kemps, met wie Van Nieuwkerk het programma Chansons!!! maakte, hult zich in stilzwijgen. De Snollebollekes-voorman liet eerder deze week weten niet te gaan reageren. Hij zal overigens wel zaterdag in de aflevering van het programma Sterren met het doek praten over Matthijs van Nieuwkerk. Maar Omroep MAX heeft laten weten dat deze uitzending is opgenomen voordat de Volkskrant zijn onthullingen bracht. MAX plaatst geen 'Van Nieuwkerk-disclaimer' voor de uitzending, om kijkers duidelijk te maken dat de uitzending voor de onthullingen is opgenomen.

Team

Een aantal Van Nieuwkerk-getrouwen reageerde wel de afgelopen dagen. Toetsenist Sven Hammond beklemtoonde vooral 'een heel fijn team' te zijn met Van Nieuwkerk. 'We maken een heel leuk programma met onwijs veel plezier. Ik heb ontzettend veel lol', zegt hij. 'Het is een feest, maar het is wel keihard werken.'

Özcan Akyol

Özcan Akyol, die goed bevriend is met Van Nieuwkerk, zei vrijdag dat hij het 'spijtig' vindt dat de 'goede en mooie' kanten van het programma zijn verworden tot een bijzinnetje in het artikel van de Volkskrant. 'Als het echt zo erg was dat het niet te verdragen was dan kun je toch niet vijftien seizoenen zo'n programma door laten gaan', zei Akyol zich aan tafel bij Jinek. Akyol is ook presentator van Sterren op het doek, waarin hij dus zaterdag met Rob Kemps praat, onder meer over Van Nieuwkerk.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.