Drie maanden na zijn overlijden was het dan toch zover. George Michael is woensdag in besloten kring begraven. George' partner Fadi Fawas zou pas op het laatste moment door de familie zijn ingelicht over de uitvaart.  

Lees ook: Doodsoorzaak George Michael bekend

Besloten ceremonie 

Article continues after the ad

"We kunnen bevestigen dat de begrafenis van zanger George Michael vandaag heeft plaatsgevonden. Familie en goede vrienden kwamen bijeen voor een kleine, besloten ceremonie om onze geliefde zoon, broer en vriend de laatste eer te bewijzen", luidt de officiële verklaring van de familie van de zanger.

Haasten met de taxi voor uitvaart

De partner van George Michael, Fadi Fawas, werd zó kort voor de begrafenis ingelicht, dat hij in een taxi moest springen om de uitvaart mee te kunnen maken. Volgens de krant The Daily Star maakte Fadi net een wandeling toen hij op de hoogte werd gebracht dat de begrafenis op het punt stond te beginnen. George' goede vriendin Kate Moss zou ook niet op tijd zijn ingelicht en daardoor de uitvaart hebben gemist.

Fans over de hele wereld

De familie van de zanger bedankt in de verklaring de fans voor hun steunbetuigingen over de hele wereld. De nabestaanden vragen ook hun privacy te respecteren zodat ze verder kunnen met hun leven zonder lastiggevallen te worden door media. Fans van de zanger werden op afstand gehouden door meer dan tien beveiligingsmedewerkers en de hekken van de begraafplaats werden voorzien van zwarte doeken om de nabestaanden van George privacy te bieden.

Bekende aanwezigen op uitvaart
De uitvaart was op de begraafplaats Highgate in Noord-Londen, een week nadat de lijkschouwer het lichaam van de zanger had vrijgegeven. Volgens The Mirror bevonden Wham!-zanger Andrew Ridgeley, George' ex Kenny Gross, en zangeres Pepsi DeMacque zich onder de rouwende aanwezigen.

De 53-jarige George Michael werd op Eerste Kerstdag dood gevonden in zijn huis in Oxfordshire. Hij is begraven naast zijn in 1997 overleden moeder.

Beeld: Sanoma