Verschrikkelijk nieuws voor Nicolette Kluijver. Eerder deze week kreeg de 32-jarige presentatrice te horen dat er een beginnende vorm van longkanker is ontdekt.

Article continues after the ad

Voorstadium van longkanker

Nicolette: “Gisteren heb ik de uitslag gekregen van een biopt dat is genomen uit mijn linker long. De uitslag is niet goed. De onrustige cellen zijn ontstaan uit de tbc plek die vorig jaar bij mij is vastgesteld. Alles wijst nu op een voorstadium van longkanker. We zijn er op tijd bij en genezing is in mijn situatie heel goed mogelijk."

Kans op genezing

"Spoedig wordt een deel van mijn linker long eruit gehaald. Het is slecht nieuws maar ik ben ergens heel dankbaar dat ik er in dit stadium achter ben gekomen. Dat is een wonder en te danken aan het uitstekende werk van mijn artsen. De kans op genezing is groot, maar het zal een lange weg worden. Gelukkig kun je met anderhalve long goed leven. Ik wil iedereen vragen de privacy van mij en mijn gezin te respecteren. Ik wil graag de rust en ruimte om te genezen. Het komt goed."

Rust

In overleg met RTL heeft Nicolette besloten om haar werkzaamheden per direct stil te leggen. Ook vraagt Nicolette om privacy voor zichzelf en haar gezin. "Ik wil graag de rust en ruimte om te genezen. Het komt goed."

Story wenst Nicolette veel sterkte toe. 

 

Beeld: Peter Smulders, bron: RTL