AVROTROS komt vooralsnog niet met een rectificatie van de uitzending van Opgelicht?! rond Rossana Kluivert. Zij liet naar aanleiding van de aflevering rond haar organisatie Dog Rescue Center Curaçao van vorige week weten zich op juridische stappen te beraden.

Volgens een woordvoerder van AVROTROS is er geen verzoek tot rectificatie gekomen en is er na de aflevering ook geen contact geweest. Daarom wordt vooralsnog geen actie ondernomen, vertelt de zegsman aan BuzzE.

Kort geding

Royce de Vries, de advocaat van Kluivert, liet woensdag aan het AD weten dat wanneer rectificatie uitblijft, een kort geding wordt aangespannen. 'Wij zijn ervan overtuigd dat een rechter ons in het gelijk zal stellen.' De raadsman was woensdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Opgelicht?!

Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Article continues after the ad

Weerwoord

Rossana verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. Ze vond het onbegrijpelijk dat ze niet in de studio mocht reageren op de aantijgingen en onthullingen die volgens haar grotendeels worden verspreid door een organisatie met wie ze de samenwerking heeft beëindigd. 'De redactie van Opgelicht?! heeft op verschillende momenten en manieren Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren', stelde een woordvoerder AVROTROS voorafgaande aan de uitzending. 'We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.