Voor Özcan Akyol is de presentatie van Sterren op het doek "een beetje een droom die uitkomt". De nieuwe presentator sloeg geen aflevering over toen Hanneke Groenteman de reeks tot vier jaar geleden presenteerde. "Mijn vriendin en ik hebben een paar programma's die we altijd samen kijken. Sterren op het doek is daar één van. Als je dat zonder de ander kijkt, beschouwen we dat als verraad", vertelt Eus in De Telegraaf.

In het AD noemt Eus het programma van Omroep MAX verantwoorde feelgoedtelevisie. "De kunstenaars en hun werk staan centraal, er is echt ruimte voor inhoud en de gasten zijn uitblinkers in hun vakgebied die geëerd worden. Dat laatste vindt Eus belangrijk. "Ik heb er zo veel moeite mee dat we daar in dit land zo slecht in zijn. Behalve bij sporters lijkt voor iedereen het adagium: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Niemand mag uitblinken of veel verdienen."

Voetstuk

Eus plaatst zijn gasten graag op een voetstuk. "Ik wil dat cultuurtje proberen te doorbreken. Zorgen dat mensen die uitblinken in hun vak op iets meer respect en waardering kunnen rekenen." In de eerste aflevering van Sterren op het doek, dinsdagavond op NPO 2, is Matthijs van Nieuwkerk te gast. Andere gasten zijn Waylon, Floortje Dessing, Maarten van Rossem, Aart Staartjes, Caroline de Bruijn, Bibian Mentel en Lee Towers.

Beeld en tekst: ANP

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.