Door de persconferenties over de coronamaatregelen van het kabinet heeft tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis in korte tijd nationale bekendheid verworven. Samen met Maaike Ferf Jentink, dove tolk Nederlandse Gebarentaal, is ze te zien in de nieuwe lockdownfilm van Pathé Thuis. 

In een klap bekend

Voor Irma was het maken van de film een leuke ervaring die ook smaakt naar meer. Alleen zit ze op alle bekendheid en aandacht die aan een BN'er kleeft niet echt te wachten. "Ik heb daar nooit om gevraagd. Het was ook eigenlijk toeval dat ik op de persconferenties van Rutte ben gezet, dat was alleen omdat ik in Den Haag woon", zegt ze. "Ik had al die aandacht ook niet gewild of verwacht."

Article continues after the ad

Meer aandacht

Toch is die bekendheid ergens ook wel handig, meent Irma. Zo probeert ze alle aandacht die ze krijgt om te draaien naar de dovengemeenschap in een poging die meer aandacht te geven. Een project als de film van Pathé Thuis is daar volgens haar een mooi voorbeeld van. Ze in de toekomst op meer van dat soort projecten om ook daarin meer voor de dovengemeenschap te kunnen betekenen.

Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.