Voor Patty Brard was het niet alleen een lichamelijke, maar ook een psychische noodzaak om drastisch af te vallen. ‘Toen ik op een gegeven moment die 97,9 kilo aantikte, dacht ik: als ik bij de 100 kilo kom, pak ik een touw. Dan wil ik dood,’ vertelt Patty, die inmiddels 28 kilo kwijt is, aan Story.

Patty Brard (63) is door 28 kilo af te vallen niet alleen uiterlijk veranderd, maar ook mentaal. ‘Ik ben sinds ik zoveel ben afgevallen veel gelukkiger en veel zelfverzekerder,’ vertelt Patty. ‘Wat denk je ook? Ik heb nu een man, die de hele dag zegt: Wat zie je er goed uit! En je wilt niet weten hoe vaak ik tegenwoordig word aangehouden op straat door wildvreemden, die me herkennen en zeggen hoe fantastisch ik eruitzie. Dat doet wel wat met me.

Article continues after the ad

Fitter

Maar lichamelijk is er ook een wereld voor me opengegaan. Een voorbeeld is ons huis in Nederland, dat een aantal trappen heeft. Als ik vroeger buitenstond en ik was iets vergeten, vroeg ik Antoine altijd om het voor me te halen. Als ik zelf omhoog moest klimmen, was ik kapót. Mede om die reden wilden we van het huis af, maar dat hoeft dus niet meer. Nu vlieg ik die trap, als het moet, tien keer op en af. Wat ik kwijt ben, is de zwaarte van 28 pakken suiker. Die zeulde ik vroeger allemaal met me mee.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP