De rechtbank in Haarlem doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de twee mannen die worden verdacht van het verspreiden van een seksfilmpje van Patricia Paay.

De officier van justitie heeft een maand celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, geëist tegen Michel V. De 32-jarige V. moet daarnaast een geldboete van 250 euro betalen, vindt het OM.

Schenden

Tegen medeverdachte Ernst van der S. (47) eiste het OM een werkstraf van 80 uur voor smaad en een geldboete van 200 euro voor het schenden van het portret- en auteursrecht van Paay.

Plasseksfilmpje

In 2017 lekte het beruchte plasseksfilmpje uit via sociale media. Paay sleepte vervolgens de website GeenStijl en de twee mannen voor de rechter en won de zaak. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat ze Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen.

Article continues after the ad

GeenStijl

Naast die civiele procedure besloot het OM de beide verdachten en GeenStijl te vervolgen in een strafrechtelijke procedure. GeenStijl, die een artikel plaatste met een link naar een Twitter-bericht van V., ging akkoord met een transactie van 3000 euro. De beide mannen gingen niet akkoord met een schikkingsvoorstel van het OM en lieten het op een rechtszaak aankomen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.