De uitspraak van Simon Keizer dat iedereen zich regelmatig op kanker zou moeten laten controleren, liet Ruud de Wild niet meer los. Zonder dat hij klachten had, ging de dj naar het ziekenhuis. Daar kregen Ruud en zijn vriendin Olcay Gulsen een mokerslag te verwerken die ook van grote invloed was op hun relatie.

Ruud de Wild had geen enkele reden om zich te laten controleren op kanker. Maar na een intens gesprek over deze ziekte in september 2020 met zanger Simon Keizer besloot hij toch naar het ziekenhuis te gaan. ‘Simon had als 15-jarige jongen zijn vader verloren aan kanker,’ vertelt Ruud in het tijdschrift Wendy. ‘Ineens zei hij: Eigenlijk vind ik dat iedereen zich steeds moet laten onderzoeken, anders kan het te laat zijn.’ Deze uitspraak liet Ruud niet meer los. Als vader van dochter Toy (18), zoon Johnny (12) en dochter Teddy (9) besloot hij het zekere voor het onzekere te nemen. Hoewel hij geen lichamelijke klachten had, maakte hij toch een afspraak.

Article continues after the ad

Agressieve vorm

Met zijn vriendin Olcay Gulsen ging hij naar het onderzoek. ‘Ik geef toe dat ik wel het gevoel had dat er ‘iets’ kon zijn. Maar het bericht dat ik kanker heb, kwam echt als een donderslag binnen. We hoorden meteen: agressieve vorm.’ Terwijl Olcay huilde, bleef Ruud naar eigen zeggen rustig. Hij kwam onder behandeling van een arts die geen voorstander is van chemo en bestralingen. Ruud zou een heel zware operatie moeten ondergaan. ‘Ik had een rotsvast vertrouwen in de chirurg en Olcay gaf hoop. Maar ik wist ook dat als ik acht maanden later was binnen komen lopen, ze hadden gezegd: Niks meer aan te doen.’ Ruud werd succesvol geopereerd en concentreerde zich met hulp van Olcay op zijn herstel. Voor Ruud en Olcay was de ziekte ook direct een relatietest.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.