Annekee Molenaar is pas 20, maar leidt nu al een jetsetleven waar menig vrouw alleen maar van kan dromen. En dat heeft Annekee te danken aan voetballer Matthijs de Ligt, die een miljoenencontract voor vijf jaar ondertekende bij het Italiaanse Juventus.

Onafscheidelijk

Matthijs de Ligt (21) en Annekee Molenaar, dochter van oud-Ajacied Keje Molenaar, kenden elkaar al jaren voordat ze een relatie kregen. De twee deelden gemeenschappelijke vrienden. Nadat zowel Matthijs’ relatie als die van Annekee strandde, stuurde de voetballer, die toen nog speelde bij Ajax, haar een berichtje of ze het leuk vond om samen iets te ondernemen. En zo geschiedde.

Sindsdien zijn Annekee en Matthijs onafscheidelijk. Al snel liet ze weten haar eigen modellencarrière op een lager pitje te zetten, mocht Matthijs een aanbod uit het buitenland krijgen.

Studie op afstand

‘Als Matthijs naar het buitenland verhuist, ga ik mee,’ vertelde ze aan Life after football. Op voorhand besloot ze al een studie rechten aan de UVA in Amsterdam te gaan doen. ‘Niet dat ik advocaat wil worden, maar het is een brede studie en op die manier kan ik erachter komen wat bij mij past. Ik heb al geregeld dat ik mijn studie op afstand kan doen. Wat betekent dat ik maar één keer in de acht weken in Amsterdam hoef te zijn om examens af te leggen. Mijn ouders vinden het ook prima dat ik verhuis zolang ik mijn eigen ding blijf doen en niet de hele dag wacht tot Matthijs thuiskomt.’

Article continues after the ad

Niet lang daarna kreeg Matthijs een aanbod bij de Italiaanse club Juventus. Het stel verkaste naar een optrekje in de buurt van Turijn, en daar geniet Annekee met volle teugen van een glamoureus bestaan.

Beeld: Peter Smulders


Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.