Voetbalster Desiree van Lunteren zet een punt achter haar interlandcarrière. De 84-voudig international is als rechtsback een vaste waarde in Oranje, maar ze heeft op 26-jarige leeftijd toch besloten om te stoppen.

'Je beslist dit niet van de ene op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor 100 procent voor ga', aldus Van Lunteren, die wel bij haar club Ajax actief blijft.

WK

Dit jaar kwam Van Lunteren in alle twintig interlands van de 'Leeuwinnen' in actie. Ze haalde met Oranje de finale van het WK in Frankrijk, waarin de Amerikaanse voetbalsters te sterk waren (0-2). Twee jaar geleden veroverde Van Lunteren met de nationale ploeg in eigen land de Europese titel. Zo'n negen maanden voor de start van de Olympische Spelen in Tokio, waar de voetbalsters debuteren, neemt ze onverwachts afscheid.

Mooi geweest

'Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver', aldus Van Lunteren. 'Ik had bij mijn debuut in 2012 niet durven dromen dat tienduizenden Oranjefans ons achterna zouden reizen om ons op een WK te zien spelen. Het is voor mij mooi geweest zo.'

Article continues after the ad

Verrast

Bondscoach Sarina Wiegman is verrast door het besluit van haar rechtsback. 'Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo’n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen.'

Bron & Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.