Glenn Helder verdiende als profvoetballer bakken met geld. Maar een gokverslaving maakte dat hij álles verloor. In ‘BN’ers in Therapie’ vertelt hij over die moeilijke tijd. 

Glenn Helder leek een grootse toekomst voorbestemd als voetballer. Zijn sportieve talenten brachten hem alles waar hij ooit van droomde: een carrière, een gezin en een mooi huis. Maar ergens ging er iets fout: Glenn raakte aan lagerwal, bouwde torenhoge schulden op met een hardnekkige gokverslaving en verloor daarmee ook zijn gezinsgeluk. Psychiater Esther van Fenema liet hem het woord doen en Glenn hield zich niet in.

Article continues after the ad

Diepe schaamte

Glenn heeft de allerdiepste bodem geraakt, zo vertelde hij. Hij sliep zelfs enige tijd in zijn auto toen de schuldeisers hem zó op zijn nek zaten, dat ze zelfs zijn gezin bedreigden. Glenn: 'Die klerezooi die ik zelf veroorzaakt heb, moet bij mij blijven en niet bij mijn vrouw en mijn kleine.' Later in het programma: “Ik sterf voor mijn zoon, letterlijk.' De problemen liepen zo op dat hij in de cel belandde.

Geen excuus

Voor Glenn was de sessie een goede gelegenheid om publiekelijk boete te doen: 'Je kan met één vinger wijzen, maar dan wijzen er drie naar jezelf. Je bent zelf verantwoordelijk voor je daden. Ik schaam me ongelooflijk voor mezelf. Ik heb geen excuus.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: LINDA