Na haar scheiding van John Ewbank was Vivian Reijs jarenlang alleen met haar dochter Day. Alles veranderde toen zij haar grote liefde Dirk ontmoette en Vivian van één naar vier kinderen ging...  

Vivian Reijs (40) vormt met ondernemer Dirk Hoorn een samengesteld gezin met dochter Day (13) uit haar huwelijk met John Ewbank, haar twee ‘cadeau-kinderen’ Isabel (9) en Quirijn (7) uit de vorige relatie van Dirk én hun gezamenlijke zoontje James (1). Drie jaar na hun eerste ontmoeting, tijdens een benefietgala van het Emma Kinderziekenhuis, zijn Vivian en Dirk nog altijd stapelverliefd. Afgelopen maart gaven de twee elkaar het jawoord in een kerkje op een Oostenrijkse berg. ‘Het was heel emotioneel. Dirk moest wel even een traantje laten, de kindjes ook,’ zei Vivian na de ceremonie.

Niet zorgeloos

Maar hoe perfect Vivians leven nu ook is, helemaal zorgeloos is het allemaal niet verlopen. Vooral voor Vivians dochter Day veranderde er veel: na jarenlang alleen met haar moeder te zijn geweest (en de weekenden bij haar vader John, van wie Vivian in 2010 scheidde) ging ze ineens naar een groot gezin. Vivian: ‘Ik wist gewoon van Dirk: hij is de ware. Daarom ben ik met hem getrouwd en kreeg ik samen met hem een kindje. Je kunt echter nog zo verliefd zijn, de kinderen spelen natuurlijk de hoofdrol. Om dat in goede banen te leiden, is het belangrijk om aan de kids te blijven vragen waaraan zij behoefte hebben, en om hen erbij te blijven betrekken. We hebben het goed voor elkaar, maar een samengesteld gezin is wel hard werken. Wij hebben het geluk dat de kinderen elkaar allemaal leuk vinden, en dat Dirk en ik elkáárs kinderen leuk vinden. Maar dat neemt niet weg dat je moet blijven praten, en elkaar de ruimte moet geven. Het is belangrijk dat iedereen happy is. Bij ons thuis is het volle bak, en de komst van James is de kers op de taart. Hij is ook degene die iedereen met elkaar verbindt,’ aldus Vivian.

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 47 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders