Nog geen dag na het aannemen van de nieuwe donorwet zegt Virginia Rens glashard ‘nee’. Zij heeft haar registratie zo veranderd dat zij niet als donor geregistreerd staat; ‘geen toestemming’ dus. En dat laat ze ook weten via Facebook.

Article continues after the ad

Virginia’s volgers reageren verdeeld, maar ze krijgt nogal de wind van voren. Zo valt onder meer te lezen: “Ik hoop serieus dat jullie kind man vrouw oma opa of wat dan ook nooit wat nodig heeft ….dat je kindje nooit een waterkoker omver trekt en de inhoud over zich heen krijgt dat je op jonge leeftijd nooit een moeder of vader zult zijn die zijn of haar kinderen niet zou kunnen zien opgroeien omdat deze een slecht hart heeft….. denk toch na je hebt nog steeds een keus! Maar dan ook niet jammeren als je zelf een x aan de beurt bent ooit in een ziekenhuis geweest waar kleine kinderen verminkt zijn of op sterven liggen omdat er geen donororganen zijn? Ik hoop echt dat jullie nooit in die positie komen…”

Deze en andere reacties van dezelfde strekking kunnen rekenen op de vele ‘likes’. Virginia heeft zich nog niet in de discussie gemengd. Ze geeft trouwens ook geen toelichting op haar keuze.

Door: Show.nl | Beeld: Peter Smulders