Virginia Rens roept Nederlanders op meer respect te tonen voor mensen die er bewust voor kiezen geen toestemming te geven voor orgaandonatie. Afgelopen week kreeg de 23-jarige vrouw van Peter Jan Rens veel kritiek over zich heen nadat ze op Facebook had aangegeven geen orgaandonor te willen zijn. Zaterdag reageerde ze op deze kritiek en maakte ook Peter Jan zijn donorkeuze bekend.

Ophef

"Na alle ophef over mijn Nee tegen donorregistratie vraag ik aan iedereen om keuzes te respecteren. Ga nooit zomaar dingen roepen. Iedereen heeft zijn eigen reden om iets wel of niet te doen'', legt Virginia uit. "Ik heb respect voor de mensen die het wel doen maar ook voor de mensen die het niet doen'', vervolgt de voormalige realityster. Ze zegt haar eigen reden te hebben om toestemming voor orgaandonatie te weigeren. Aan mensen die het niet met haar eens zijn, laat ze weten: "Ik weet dat er mensen zijn die een hart nodig hebben of een nier nodig hebben en dat ze ernaar snakken om langer bij hun gezin te zijn. Dat wil niet zeggen dat ik die mensen liever dood zie gaan omdat ik nee heb gezegd."

Organen

Peter Jan Rens (67) mengde zich zaterdag ook in de discussie. Hij laat op Facebook weten dat als hij komt te overlijden zijn 44 jaar jongere vrouw beslist of zijn organen voor transplantatie beschikbaar zijn. Vorig jaar januari traden Peter Jan en Virginia in het huwelijk. De perikelen rond de trouwerij werden door RTL vastgelegd voor de realityserie Doen ze 't of doen ze 't niet. Peter Jan en Virginia hebben samen twee kinderen.


Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.