Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Dat we thuis heel vaak tomatensoep aten. Niet vers gemaakt, maar uit blik.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik vind eigenlijk alles lekker. En ik kook heel graag. Mijn favoriete gerecht is draadjesvlees. Alleen als mijn man Tjerk kookt, vind ik het niet lekker, omdat hij graag vettig eten op tafel zet.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Witlof met ham en kaas. Ham en kaas heb ik altijd wel in huis en witlof is zo gehaald. Het is een gerecht dat redelijk snel klaar is. Maar ik heb liever dat we van tevoren afspreken. Ik vind het heerlijk om voor veel mensen te koken. Dan maak ik echt iets lekkers.’  

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

‘Gefrituurde sprinkhanen. Dat was in Afrika en ik vond het lekker knapperig.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met Jamie Oliver. Maar dan moet hij wel voor me koken. Dan wil ik uitgebreid horen hoe hij zijn gerechten maakt. Dat wordt een topavond.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het artikel in Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.