Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Ik vond het altijd heerlijk als mijn moeder bruine bonen met spek en appelmoes op tafel zette. Dat was mijn lievelingseten. Zelfs midden in de zomer, wanneer ik jarig ben, koos ik voor dit gerecht.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘We eten thuis steeds meer vegetarische gerechten. Ik vind het ook echt lekker, en het is beter voor het milieu en mijn gezondheid. Als gerecht kies ik dan aubergine met tzatziki. Mijn man geeft de voorkeur aan de Oosterse keuken met koriander. Juist dat kruid vind ik weer niet lekker. Met een groot stuk vlees maak je mij ook niet blij.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Ik kook bijna nooit, dat laat ik aan mijn man over. Hij is een meester in het maken van risotto of een coq au vin. Met de buren borrelen wij vaak op zondag en pakken we alles wat er in de koelkast ligt en daar maken we iets van.’  

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 
‘Gefrituurde sprinkhanen in Thailand. Het zag er heel gek uit, maar het was zeker niet vies.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Met mijn man Rein. Hij heeft mij leren genieten van in mooie restaurants eten. Ik dacht altijd: lekker hapje eten. Ik heb het overal leuk. Maar hij heeft mij laten zien hoe bijzonder een avond in een goed culinair restaurant kan zijn. Zeker als ze een Michelinster hebben. Dat is bijna theater!’

Beeld: Edwin Smulders

Dit verhaal komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.