Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Dat mijn oom, een poelier, op vrijdagavond kippetjes naar mijn ouders bracht. Omdat we toen nog geen koelkast hadden, braadde mijn moeder direct de vleugels en bouten en die kregen mijn zusjes en ik dan te eten.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik houd van Mexicaans eten. Chili con carne, taco’s; heerlijk. Wat ik echt niet lekker vind, zijn oesters, slakken en asperges. Dan kunnen ze zeggen dat je asperges met ham en ei moet eten, maar dan nog. Een drol maak je ook niet lekkerder met ham en ei, zou mijn vader zeggen.’

Wat geef je onverwachte visite 
te eten? 

‘Sinds mijn man Will is overleden, kook ik nauwelijks. Als ik het doe, maak ik direct voor de hele week en vries ik het in. Mocht er onverwacht visite komen, ontdooi ik een paar maaltijden. Maar ik wil niet meer voor mensen koken.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

 ‘Oesters. Ik at ze per ongeluk, want ze waren gegratineerd en ik dacht dat het gekookte mosselen waren. Ik vond het echt heel smerig. Net als die keer dat ik een escargot at. Die kwam meteen weer naar boven. Ik vind het ook vieze beesten om te zien.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met Paul McCartney. Al vanaf mijn twaalfde ben ik fan van hem. Ik had zijn foto met plakband beschermd en elke avond gaf ik er een kusje op voordat ik hem onder mijn kussen legde. Ik vind hem zo leuk. Die man staat bovenaan mijn lijstje.’

Dit verhaal komt uit Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders