Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Dat mijn moeder altijd heel lekkere lasagne maakte. Daar kon ik me ook echt op verheugen. Nog steeds vind ik het lekker.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik lust eigenlijk alles. Mexicaanse gerechten ben ik dol op en voor roti mogen ze me wakker maken. Ik ben een heel makkelijke eter. Alleen rode bieten hoeft voor mij niet.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Wij zijn niet zo van de voorraden in de koelkast. Daar staat echt het hoognodige in. Dus als er onverwachte visite komt, moet ik of eten laten bezorgen of snel boodschappen doen. Ik houd van uitgebreid koken. Zeker voor een groot gezelschap. Maar snel iets in elkaar flansen, liever niet.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aan-geboden kreeg?

‘Een vogelhoofd. Dat was in Thailand bij een lokale stam. Ik heb het gegeten omdat ik niet onbeleefd wilde zijn, maar het was het meest smerige wat ik ooit heb gedaan. Het was verschrikkelijk.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met mijn stiefvader. Hij is overleden toen ik veertien was, en ik zou het leuk vinden om te horen wat hij nu allemaal te zeggen heeft.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.