Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Aardappels, groenten en vlees in dikke jus. Alles werd in pannen op tafel gezet. We aten letterlijk 
uit de pot.’

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Alles wat ik ken, vind ik lekker. Of het nu om het eten in een sterrenrestaurant gaat of om de overheerlijke stamppotten van mijn vrouw Laura. Vroeger werd gezegd dat je altijd als een dijker at. Grote maaltijden omdat je hard werkte. Dat gold ook voor mij. En nog steeds vind ik zuurkool- en andijviestamppot heerlijk. Wat ik vroeger echt niet lekker vond, was die zelfgemaakte pudding met een dikke, vette laag erop. Dan moest ik kokhalzen.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Laura en ik doen elke dag boodschappen, dus het eten is altijd vers. Als er onverwachte visite komt, eten ze dus met de pot mee. Laura is degene die kookt, ik kan dat niet.’ 

Article continues after the ad

Met wie zou je nog graag een keer uit eten willen? 
‘Sean Connery, omdat ik die man mateloos bewonder. Ik zou graag zijn levensverhaal willen horen. En binnenkort heb ik een eetafspraak met de schrijver Geert Mak. Zijn boek De eeuw van mijn vader beschrijft ook mijn jeugd. Daar wil ik het met hem over hebben.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees alle verhalen op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders