Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Dat we na het zwemmen patat mochten eten. En dat de patat 
zo zout mogelijk was en met heel veel mayonaise. Dat was voor mij ultiem genieten en dit uitje maak ik nu zelf met mijn kinderen.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik vind eigenlijk alles lekker. Ik ben een carnivoor, maar ook van vis kan ik genieten. Ze kunnen me echt wakker maken voor een haring met ui. De goede verse vangst, dat weer wel. Wat ik niet lekker vind, is bitter eten zoals spruitjes.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Ik ben een slechte gastheer, maar ik zal ze een lekkere taart geven. Ik ben van de zoetigheid, en geef de visite dan iets anders dan normaal. Maar ik ga me niet uitsloven.’ 

Met wie zou je uit eten 
willen en waarom? 

‘Met Herman den Blijker. Een leuke, gezellige vent, maar dan moet hij ook gaan koken. Ik krijg al trek als hij aan het koken is en het zelf proeft. En hopelijk vertelt hij dan ook nog het een en ander over zijn vak.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

‘Ik vind niets vreemd. Misschien dat ik dan voor kikkerbilletjes ga, die lijken op kippenpootjes. Maar ik heb nooit aap gegeten of zo. Het gekste dat wij als mensen eten is misschien wel de frikadel.’

Dit verhaal komt uit Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders