Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Havermoutpap. Dat kreeg ik in het kindertehuis waar ik een tijd heb gewoond. Ik herinner me dat de verzorgster dan altijd de tralies van mijn bed naar beneden deed en de pap in mijn mond lepelde. Nu nog kan ik de smaak van die havermout proeven.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Van spruiten ben ik geen liefhebber. Die eet ik eigenlijk nooit. Ik ben dol op spaghetti en stamppotten. Heerlijk! Vooral als ik zelf andijviestamppot maak, naar het recept van mijn stiefvader. Er zit een bepaald ingrediënt in wat het zo lekker maakt, maar dat blijft geheim binnen onze familie.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Iedereen mag altijd bij ons mee-eten. Dan rijd ik snel naar de supermarkt om het een en ander te halen. Mijn vrouw Diny kookt het meest en we vinden het allebei leuk om óók onverwachte gasten een driegangenmenu voor te schotelen. Meestal maakt Diny een makkelijk en snel te bereiden voorgerecht als garnalen in cocktailsaus.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

‘Gebakken krokodil. Dat was tijdens een vakantie in Namibië. En ik moet zeggen dat het best lekker was. Het was ook goed bereid. En dan is bijna alles lekker. Volgens Diny smaakte het naar spek.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met Helene Fischer. Als ik een keer een duet met deze succesvolle Duitse zangeres zou mogen zingen, heb ik op muzikaal gebied alles bereikt. Maar ik zou tijdens het eten niet over muziek willen praten. Ik zou graag willen weten of ze gelukkig is en hoe het met haar gaat.’

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.