Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Ik woonde bij mijn grootouders, en mijn oma gaf me elke avond gortpap. Dat vond ik zo ontzettend vies. Dat was elke keer weer een strijd. Van haar moest ik het bord leegeten, maar dat weigerde ik. Uiteindelijk gaf mijn oma het op, omdat ik net zo lang wachtte totdat het bedtijd was. Met een lege maag slapen deed ik niet, want ik was wel zo slim om altijd een paar boterhammen mee naar bed te nemen.’

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Bij ons thuis wordt er vaak Indonesisch gekookt. Dat kan mijn vrouw Blanche als de beste. Die gerechten zijn absoluut mijn favoriet. Maar met een Italiaanse maaltijd kun je mij ook blij maken. Zuurkool en boerenkool eet ik niet. Dan loop ik echt een straatje om.’

Article continues after the ad

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Dat is aan Blanche. Ik sta nooit in de keuken. Maar in onze koelkast ligt altijd genoeg eten. Vaak Indonesisch, maar ook andere gerechten. Een wrap is ook snel klaargemaakt.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Ik heb weleens insecten aangeboden gekregen, maar daarvoor heb ik vriendelijk bedankt. Ik kon mezelf er niet toe zetten om dat te proberen.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Mijn goede vriend en manager Jaap Buijs uit Volendam, die vijf jaar geleden is overleden. We hadden altijd bijzondere avonden samen. Eten, lekker drinken, praten, lachen. Hij kon enorm van het leven genieten. Zo’n avond zou ik met hem nog wel een keer willen overdoen. Helaas is dat onmogelijk.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.