Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Als kind was ik een moeilijke eter. Ik gooide overal appelmoes overheen omdat ik het van mijn ouders wel moest opeten. En mijn aardappels prakte ik altijd met heel veel boter. Zo maak je een drol nog lekker.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik ben net een klikobak. Ik lust echt alles en eet ook alles. Met als gevolg dat ik elke dag moet sporten, anders groei ik dicht. Mijn favoriete gerechten zijn roti en sushi. Maar ook de Spaanse keuken vind ik heerlijk. Er is echt niets wat ik niet lekker vind. Zelfs spruiten eet ik nu. Vanwege mijn gewicht let ik wel op de koolhydraten.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Bij ons thuis is het altijd een zoete inval, en er is ook altijd eten en drank. Maar er zal nooit rauwkost op tafel voor mijn gasten komen. Dat geef je aan de konijnen. We zijn van de tradities. Dus bij ons staan er altijd kaas, worst, augurk en Amsterdamse uien op tafel. Koken doe ik niet. Ik kook alleen water. Mijn vrouw Jenny is degene die kookt.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 
‘Tijdens de opnames van de RTL4- serie Vrouwenvleugel kregen we hersenen van een dier. De camera en het geluid liepen 
en ik was niet geïnstrueerd. De deksel ging van de pan en ik kreeg die dierlijke lucht in mijn neus. Ik stopte de hersenen in mijn mond en moest spelen dat ik het niet lekker vond. Dat was niet moeilijk. Nu zou ik dat niet meer accepteren. Want eigenlijk kon het niet.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Met Tom Jones. Ik heb hem in 2004 ontmoet. Hij is echt mijn idool.’ 

Beeld: ANP

Dit verhaal komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.